6.9.2013

Koulun alku.

Jahas. Kesä hurahti ohi, ja nyt on ensimmäinen viikko koulua takana. Maanatain ensimmäinen koulupäivä meni minulta ohitse, kun piti juuri samana päiväna roijata muuttokuorma Etelä-Pohjanmaalta Ouluun. Ihan jäskätti kouluun meneminen ja aluksi luennoilla oli ihan kivaa. Mutta toisena päivänä istuminen kävi jo fysiikan päälle ja oikea pakara meni ihan jumiin, sekä iskias alkoi kipuilemaan. Kun on kesän tehnyt sellaista hommaa jossa saa juuri sopivassa määrin kävellä, seisoa, nostella ja ylipäätään liikkua, niin jo 1,5h istuminen tuntuu kidutukselta. Ihmistä ei kyllä ole tehty tällaiseen. Ja kaikki kurssit tässä alusyksystä on melkein näitä luentomallisia, lukuunottamatta muutamia simulaatioita. Huoh, eli kylmä totuus koulunkäynnista valkeni taas.

Hevostelut loppui muuton ohessa melkein kokonaan. Nyt jo kaiholla muitelen ihania kesäpäiviä tallilla. Kisaamiset jäikin tältä kesätä hieman lyhyeen kin Fyrryllä ei kengät pysyneet jalassa ollenkaan, ja elokuussa sillä oli jotain häikkää ristiselässä/takajaloissa. Muutama viikko vietettiin vain juoksutellen ja maasta käsin asioita tehden. Käytiin myös yhdessä vadelmassa! Minä söin vadelmat ja Fyrry söi puskat. :D Sitten ratsasteltiinkin ja ajeltiin jo hieman kevyesti, mutta kunto on edelleen aivan surkea. Katsoo nyt jos syksyllä joku pieni aluekisa mentäisiin. Pieni synkkä pilvi taivaalla on myös ollut se että Fyrry on myynnissä, ja sitä on muutama ostajakin käynyt katsomassa. Eli kovin tavoitteellisesti ei enää tässä vaiheessa uskalla harjoitella. Ollaan siis tehty lähinnä kaikkea kivaa! Uuden kisahepan toivossa kokeilen tallimme 4 vee oripoikaa Rannan Ruhtinasta vähän kentällä. Ransun kanssa olen kyllä käynyt maastossa ja kärryttelemässä, mutta herra on nyt löytänyt orin itsessään joten en ole hetkeen hänen kanssaan touhannut. Ratsuna Ransu olikin ihan mahtava! Olin tosi innostunut kuinka se kentällä kulkikaan! Mutta kaikki muu sen kanssa on hermoja raastavaa, koska hevosella on selvästi pahemman luokan ADHD. Sekuntiakaan se ei voi olla säätämättä...no tuon onneksi voi laittaa nuoruuden piikkiin. Toiveena olisi joskus päästä edes pikkuluokka Ransulla menemään. Onneksi on vielä vuosi aikaa ennen kuin ikä riittää. :D

Koulun alku on luonnollisesti ollut kosteahko, ja sillä mallilla se tuntuu myös jatkuvan. Ensi viikolla on Tampereella ensihoitajaopiskelijapäivä, ja luonnollisesti luokan kanssa ollaan sinne menossa. Viime vuonna päivät olivat Kuopiossa, ja silloin oli mahtavien luentojen lisäksi myös hillittömän hauskaa olla alkoholin vaikutusen alaisena. Hyväksi havaittu kaava myös tänä vuonna siis!

Seuraavassa postissa kerron vähän mitä me täällä koulussa nyt tänä syksynä edes tehdään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti