30.1.2013

Lääkelaskuja

Olen viime viikonloppuna ja tällä viikolla laskenut todella paljon lääkelaskuja, näitä terveysalan kammottuja pakollisia suoritteita. Ensimmäinen hoitityön kurssi on juuri meneillään ja ensimmäiset kolme lääkelaskennantuntia on ohi. Oikeastihan nuo eivät hirveän vaikeita ole, pelkää plus-miinu-jako-kerto-tyylistä pohtimista, mutta se mikä tekee lääkelaskuista aina kammottavaa on tentti. Tentti täytyy läpäistä ilman yhtään virhettä. Ja vaikka laskut eivät hankalia olekkaan, niin minulla ainakin sattuu huolimattomuusvirheitä usein yksikkömuunnoksissa. Harjoittelun puutteesta läpäisemättömyys ei siis johdu, vaan lähinnä omasta typeryydestä. Kuulemma ennästysuusintamäärä OAMKkissa tälle tentille on 16 kertaa. Toivottavasti en vedä tätäkin par(h)emmaksi. Onneksi tentissä saa nykyään käyttää laskinta!
Terveysalalla noita laskutenttejä tulee vielä usein, ja kaikki täytyy läpäistä jotta pääsee seuraavalla tasolle. Myöskään harjoitteluihin ei pääse jos ei ole päässyt sen alueen lääkelaskujen tenttiä läpi. Työelämässäkin on lääkelaskutestauksia aina välillä. Turhasta asiasta ei siis ole kyse.

Heppailuja: Ensi lauantaina olen menossa Apassionataa katsomaan! Lipun sain joululahjaksi ja mukaan on tulossa useampi sukulaistäti ja serkku. Olen kerran aikaisemmin ollut muutama vuosi sitten katsomassa Apassionatan näytöksen ja tykkäsin kyllä kovasti! Tämän uuden juhlavuoden näytöksen on vielä kehuttu olevan kaikista paras. :)

10 kommenttia:

 1. Jes, vihdoinkin löysin tulevan ensihoitajan blogin! Aivan mahtava blogi :) Itse oon nyt lukiossa, mutta suuntaan myös AMK:hon ja siellä sitten opiskeleen ensihoitajaksi. Toivottavasti saan kysellä sulta jotain, jos mieleeni tulee jotain kysyttävää (?) :)

  VastaaPoista
 2. Saa tottakai kysellä! Itsellekkin tämä on vielä uutta, kun ensimmäinen vuosi vasta kesken, mutta ehkä joskus vielä voi kutsua itseään ensihoitajaksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! Ja ei muuta kuin onnea opintoihin! Ootan jo ihan innolla sun seuraavia postauksia :D haha

   Poista
 3. Haa, uusi ulkoasu! Tästä on paljo helpompi lukea kuin siitä entiseltä tummalta taustalta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin vähän yritys! Hyvä että helpottui! Tosin ulkoasu vaatii vielä paljon säätämistä. Edellisestä koulusta oli vissiin vaan haittaa kun ei ole tyytyväinen mihinkään ulkoasuun. :D

   Poista
 4. Kai mä nyt sitten heti esitän ensimmäisen kysymykseni: Mitä tohon pääsykoetenttiin sisältyy? Ja miten/mistä siihen harjoitellaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla aikaisemmassa postissa on vähän noista pääsykokeista höpötelty. Mutta se koe riippuu paljon siitä mihin on hakemassa. Minhinkään ei kuitenkaan tarvitse lukea mitään uutta asiaa, vaan esim. lukiopohjalla pärjää hyvin. Turussa oli ainakin se matemaattinen testi, jossa on aika tiukka aikaraja. Siinä oli siis ihan perus ongelmanratkaisua, ja tarkoitus oli saada mahdollisimman pajon oikein, ei niin että kerkesi laskea kaikki laskut väärin. :D Samoin saattaa olla keilikoe suomi/englanti/ruotsi, ja sitten joku sellainen psykolokinen koe josta ei nyt sen enenpää voi sanoa kun siinä maallikon silmin ollut mitään järkeviä kysymyksiä.(Tyyliin: Näetkö pieniä vihreitä miehiä? Ja vaihtoehdot vastauksille oi kyllä ja ehkä)
   Eli tentteihin ei oikeastaan voi harjoitella. Jonkin verran kielissä voi koittaa lukea vaikka lääketieteellistä sanastoa, mutta se on todella hakuammuntaa. Sitten voi vaikka harjoitella noita älykkyystetsi-tyylisiä matemaattisia testejä.
   Mutta jos haet vaikka Ouluun, niin täällä ei tenttiä ollutkaan. Eli kannattaa etukäteen panostaa siihen mitä sanoo haastattelussa.
   Niin ja kunottehsteihinhän voi harjoitella aina. :D

   Poista
  2. Wuhuu :) kiitos paljon tiedosta, valaisi asiaa hyvin!

   Poista
 5. Jos haluaa ensihoitajaksi täytyykö käydä lukio vai riittääkö ammattikoulu ja jos niin mikä linja ?

  VastaaPoista
 6. Ensihoitajaksi pääsee montaa kautta. Suoraan peruskoulusta pääsee kun hakee ammattikouluun lähihoitajaksi ja erikoistuu ensihoitoon. Tähän on tullut vaihtoehdoksi myös uusia koulutuskokeiluja, joissa haetaan suoraan amiksen ensihoitolinjalle, ne ovat alkaneet nyt keväällä ensimmäisen kerran.
  Sitten voi käydä lukion, jonka jälkeen hakea ammattikorkeaan lukemaan sairaanhoitajaksi(amkhon voi hakea myös ammattikoulusta). Näillä papereillakin voi jonnekkin päästä töihin, mutta nyt kun ensihoitaja AMK:ta valmistuu kokoajan enemmän niin työmahdollisuudet varmasti vähenevät. Mutta sairaanhoitajat voivat käydä myös 30op lisäkurssin joka antaa heille hoitotason pätevyyden. Lähihoitajat valmistuvat siis vaan perustasolle.
  Sitten voit myös suoraan hakea ensihoitaja AMK koulutukseen, joka antaa suoraan hoitotason pätevyyden. Tässä blogissa kerron siis juuri tästä koulutuksesta.

  VastaaPoista