19.12.2013

Tieliikenteestä pelastamisen-harjoitus

Päästiin luokan kanssa seuraamaan tänne Ouluun palokunnan ja ensihoidon yhteisharjoitusta, jossa pelastettiin potilas kolariautosta. Auto oli siis jo valmiiksi kolaroitu, mutta palokunta ei ollut sitä vielä leikellyt sen enempää, joten päästiin näkemään vähän autontuhoamistakin. Ennen harjoitusta noilla siihen osallistuvilla työntekijöillä oli jonkinmoinen käytännä luento, jolle ei valitettavasti saatu osallistua. HArjoituksessakin tarkoitus oli siis vaan seurata toimintaa. Itseä lähinnä kiinnostikin juuri palokunnan toiminta, kun en ole aikaisemmin näyhnyt sitä miten auto tuetaan, saati miten sitä leikataa.
Kovaäänistä hommaahan tuo oli. Yllätyksenä tuli että paloauton pitäisi päästä parkkiin alle 30m päähän kolariautosta, jotta heidän välineidensä johdot yltävät perille asti. Mitä nyt ymmärsin niin nuo leikkurit sun muut toimivat pitkälti paineilmalla.(korjatkaa jos olen väärässä). Ensihoidon on siis syytä parkkeerata riittävän kauas, kun paareja nyt voi raahata vähän pidemmänkin matkaa.

Tässä myös hieman kuvia harjoituksesta. En kysynyt jokaiselta lupaa kuvien ottamiseen, joten tässä nyt julkaisen vain sellaisia joissa ei näy työntekijöiden kasvoja. Näkyvtä naamat ovat sitten opiskelijakavereiden. :)
Jättileikkurit!

Vähän kokokuvaa autosta.

Turvatyynyn laukeamissuojus


Jättikeillureihin voi tarvita näköjään kahtakin!

Auton purkaminen oli kyllä jännän näkösitä hommaa, ikkunatkin meni rikki naps vain. Kyllä tuo palokunta rankkaa hommaa tekee, se täytyy myöntää. Lähes aina viipyvät kohteessa paljon kauemmin kuin me, oli sää mikä hyvänsä. Ja oli kyllä oikeasti kiinnostavaa tietää millaista yhteistyötä kahden ammatikunnan välillä on. Toivottavasti tulisi sitten harjoitteluissa vielä käytännön kokemusta työskentelystä palokunnan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti