1.1.2014

Joululomailua

Pää on onnistuneesti viimeisen muutaman viikon aikana tyhjennetty kaikesta kouluhommasta. Joulun vietin täällä kotiseudulla, samoin kuin uudenvuodenkin. Ylihuomenna olisi tarkoitus tas lähteä kohti Oulua, ja lopettaa viikko työntekoon. Tiistaina alkaakin sitten paljonpelätty leikkuriharjoittelu. Hyvin se menee...
Jouluna sain jälleen kerran todeta olleeni kiltti koko vuoden. :) Toivomuslistan joulupukki oli toteuttanut lähes kokonaan! Pukinkonttiin olikin vilahtanut mm. Ensihoito-kirja sekä Ensihoidon taskuopas. Näiden lisäksi saimme poikaystävän kanssa liput Nummirockiin. Tämä vuosi tulee itselle olemaan 11. vuosi putkeen kyseisen festivaalin kävijänä. Sitä alkaa siis pikkuhiljaa tuntea itsensä vanhaksi! Näiden lisäksi saatiin täydennystä astiastoomme, sekä kaikkea muuat tarpeelleista, sekä tarpeetonta. Joulupäivänä osallistuin myös naapuripaikkakunnalla joulusählyihin, joissa poikaystäväni on käynyt jo useamman vuoden. Itse olen viimeksi sählyä pelannut ylä-asteella, mutta siltikin oli kyllä positiivinen kokemus vähän polttaa joulukaloreita pelin merkeissä!

Välipäivinä olenkin sitten ollut töissä tallilla muutaman päivän. Samaa hommaa olen tehnyt jo muutaman vuoden joulunaikaan, ja aina se saa palautettua maanpinalle. :D Ei tule paljoa haaveiltua hevosenpidosta kun muutaman päivän rehkii tallilla tosissaan. Tällä hetkellä hoidettavana oli 19 hevosta, 3 lammasta sekä kani. Hirveän paljon aikaa menee hevosten kuljettamiseen ulos ja sisälle, mutta tänä vuonna helpotti huomattavasti se että suurimmalla osalla oli vapaa heinä tarhoissaan, eli heinää ei tarvinnut kuljettaa. Tietysti näiden töiden lisäksi ei ole ollue paljon intoa ja energiaa ratsastaa, mutta vielä on muutama päivä lomaa jäljellä, jolloin olisi tarkoitus Fyrryä päästä liikuttamaan. Herran on siis vieläkin ollut nivelten piikitysten jälkeen kevyemmällä käytöllä. Maastoiltu siis lähinnä, ja askellajeina vaan käynti ja ravi. Tuo liika lepsuilu ei kyllä ole tehnyt mitää hyvää herran kuuluaisuudelle...

Uutena vuotena tallin tekemisen lisäksi tehtiin perinteiseen tapaan coctail-paloja, ammuttiin pari rakettia ja sammahdettiin aikaisin. Mitäs sitä hötkyilemään turhia. Ja ne uuden vuoden tavoitteet?

1. Onnistuin selviytymään ensimmäisestä kouluvuodesta! Ja pääsin myös kesätöihin omalle alalle. Eli se meni putkeen. Myös tämä toisen vuoden alku on menneyt ihan kiitettävästi. Tämän vuoden tavoitteet jatkuvat pitkälti samaa rataa, eli ahkeraa opiskelua, ja nyt tavoitteena on päästä perustason tentti läpi, ja mahdollisesti työskennellä ensi kesänä ambulanssissa.

2.Matkaratsatustavoittet ei nyt ihan menneet putkeen. Fyrryn kanssa kahlattiin tason 2.2 aluekisat läpi, ja ne jäivätkin ensimmäisiksi ja viimeisiksi. Kesän mittaa hevosella on terveysongelmia, ja itsellä motivaatioongelmia jotka tulivat treenien tielle. Herralla alkaa myös olla ikää sen verran että tuskin tullaan koskaan yhdessä kisaamaan korkeintaan kuin 2.3 tason aluekisoja. Nyt tällä vuodelle olisikin tarkoituksena kehittää itseäni perusratsatuksessa(ja sitä toteutinkin jo viime vuonna kun aloin käymään tunneilla oikein valvovan silmän alla). Ja tietysti harrastaa taas kaikkea mukavaa hevosten kanssa! Aika näyttäää sitten päästäänkö jonnekkin kisaamaan.

3. Painonpudotus ei ole mennyt ihan putkeen. Kuntoa olen kyllää kohottanut huomattavasti. Nyt alkuvuonna alkava astma ja kuntoliikunta tutkimus, josta kerroinkin jo aikaisemmin, antaakin toivottavasti potkua laihduttamiseen. Alkukuntotetsteissä sainkin tietää että kuntoni on hieman keskivertoa parempi, ja varsinkin selkälihakset rautaiset! No, se tavoite siis onnistui, nyt olisi hyvä saada vatsalihakset samalla tasolle. :D Eli reeniä horo, reeniä.

4.Ylieste tavoitteet: Pääsin ulkomaille niinkuin halusinkin! JES! Tänä vuonna olisi myös taas kiva päästä käymään jossain...¨
Vannetanssi on jäänyt melkein kokonaan...
Olen nauranut paljon, mutta myös kokenut todella pahoja pettymyksiä tänä vuonna. Toivottavasti elämä opettaa myös ensi vuonna jotain. Vaikka ei sen väliä olisi vaikka joskus menisi hieman tasaisemmin. ;)

3 kommenttia:

  1. Moikka! Jos haluat, niin käypä hakemassa haaste/tunnustus blogistani: http://donichi-art.blogspot.fi/2014/01/109-nichi.html :)

    VastaaPoista
  2. Sinulle on haaste blogissani! :) http://iftodaywasyourlastday-11.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia haasteista, vastaa kun saan inpiraatiota!

    VastaaPoista