12.3.2013

Lajiharjoittelua ja kesätöitä!

Kävinmpä sitten sunnuntaina Fyrryn kanssa maastoilemassa 22km. Ei jaksettukkaan mennä sitä 30km koska ratsastajaa alkoi viiden kilometrin kohdalla pissattaa niin että viimeiset metrit alkoi olla jos tuskaa. :D En sukaltanut pysähtyä tienviereenkään kun kumminkin joku olisi tullut autolla ja meikä sielä pylly pystyssä repimästä hevosta joka ei haluaisi odottaa. No tulipahan koettua minkälaista on keventää yli tunti infernaalisessa pissahädässä.
Tällä kertaa mentiin ihan uutta reittiä, ja minuakin vähän jännitti jos oikeasti eksytään. Fyrryä jännitti matkalla mm. lumiaura, koira, rääkkäävä auto, hirvimiesten merkkinauhat, hirvitorni, moottorikelkka sekä aaltopeltikasa joka kolisi tuulessa. No kaikki oli oikeasti ihan normaaleja hevosia jännittäviä asioita, ja heppa on onneksi niin viksi ettei ala riekkua vaan lähinnä tuijoittaa ja sitten karauttaa ohi nopeammin kuin oli tarkoitus. Nyt mentiin koko lenkki pelkkää käyntiä ja ravia, ja yllätykseksi keskinopeus oli suurempi kuin aikaisemmin tehdyllä lenkillä jossa laukattiin muutaman kerran! Ravilla hevonen jaksaa mennä vaikka kuinka monta kilometriä putkeen, mutta aina laukan jälkeen ilmeisesti tahti hidastuu sen verran, että siitä hetkellisestä nopeuden kohoamisesta ei olekkaan mitään hyötyä. Tuli siis ihan omakohtaisesti todettua se että tasaisen tappava hölkkä on kaikista paras etenemismuoto.
Lenkin jälkeen herra jäi sisälle kuivattelemaan ja sai herkkumössönsä. Kävin sitten vielä maanantain aamuna ennen Ouluun lähtöä sillä köpöttelemässä puolisen tuntia ilman satulaa, jottei paikat menisi ihan jumiin. Tällä kertaa se antoi helposti kiinni tarhasta, kun joskus vähän on tapaha  koittaa liueta pois alta. Ehkä sillä oli oikeasti mukavaa lenkillä, toivottavasti. Tässä vielä tuon lenkin treenitulos:

Fyrry 10.03.2013 12:56

Aina nälkä ja kokoajan jano. 
Aikaisemmassa viestissä puhuin noista kesätöistä ja annas ollakkaan kun sain maanataina mukavan puhelun! Pääsin kesäksi töihin kotihoitoon, ja työt alkaa 3.6! Nyt sitten aloin jännittämään että kuinka pärjään. :D Kolmisen päivää töissä on perehdytystä, jossa kuljetaan toisen hoitajan mukana, mutta sitten pitäisi pärjätä itse. No tärkeintä siinä työssä on varmaan hyvä supliikki jotta pärjää kaikenlaisten asiakkaisen kanssa. Jännän äärellä kumminkin olen kesään asti!

Koulu alkaa oikeastaan jo tänään viimeisella farmakologian luennolla, ja perjantaina olisi sitten tentti. Ensimmäisestä tentistä sain 5, joka on siis paras arvosana, mutta tämä tuleva tentti menee kyllä niin yli hilseen ettei mitään toivoa. Olen onnellinen jos pääsen edes läpi. Nyt olisi tarkoitus muistaa kaikki lääkeryhmät ja nimet joilla hoidetaan sydän ja verisuonitauteja, kaikki kipulääkkeet sekä antibiooti ja vaikka mitä muuta. En edes muista mitä minun pitäisi muistaa...En edes tänään pääse tunnille, koska minulla alkaa työt jo yhdeltä, ja tunti on neljästä kuuteen. Meillä on tosiaan joitakin tunteja aina noi typerinä aikoina koska luennoitsijat ovat lääkäreitä, jotka tekevät ihan oikeitakin töitä.

2 kommenttia:

  1. Vastaas haasteeseen :))

    http://kritsaijnelamaa.blogspot.fi/2013/03/kesakuvahaaste.html

    VastaaPoista