3.4.2013

Pääsiäisheppailua

Sain vekslattua työharjoittelussa tunteja niin että pääsin pitkälle pääsiäislomalle kotiseudulle päin. Tosin tämä tarkoittaa sitä että olen seuraavat kaksi viikkoa töissä melkein putkeen...Enivei, loma meni oikeastaan vain tallilla oleillen. Kävin myös vähän kokkoja katselemassa ja kyläilemässä.
Perjantaina menin tallille melkein heti herättyäni ja olikin sitten vahingossa koko päivän. :) Kuvailimme kahta kantavaa tammaa jotka alkavat olla jo aika paksuja, sekä kahta viimevuotista varsaa. Köpöttelin pitkästä aikaa toisella kantavalla tammalla Letillä. Sillä on viimeksi menty varmaan viime kesänä, kun se on kokonaan siirtynyt ratsun hommista siitostamman pestiin. Letti oli silti yhtä hätäinen kuin aina.

Kaunis Letti<3
Sitten Krista ratsasteli Pojalle ja kuvailimme sitäkin. Poika on II-kantakirjaori, ja herrasmies, joka ottaa tammoja vastaan kotonaan Kuortaneella. ;)

Kuvailujen jälkeen käytiin Annikan kanssa ajamassa Fyrtsä-ruuna. Fyrry oli oikein tyytyväinen päästessään pitkästä aikaa kärryttelemään! Olen vienyt sille muuten treenipäiväkirjan tallille. Meitä kun on useampi joka sillä kisää ja ratsastaa, niin on helpompi katsoa että mitäs sen kanssa on nyt oikein tehty. Ja nyt kun kalenteria lueskelin niin Fyrry on liikkunut aivan mukavasti! Tällä treenillä se menee varmasti kevyesti 30km lenkin. Varsinkin kun 20km reippaat treenileikit eivät sitä vielä yhtään väsytä. Kun kesäksi muutamme taas lähemmäs kotiseutua niin kerkeän treenaamaan lajiharjoitteitakin useamman kerran viikossa, joten toivottavasti syksyllä päästäisiin sen 50km. Sormet ristissä siis että hevonen pysyy terveenä(eikä liho taas kesän aikana 200 kiloa). Kisaaminen venyy näköjään meillä vieläkin kun en tämän työharjoittelun takia pääse ensiviikoloppuna Laukaalla järjestettäviin seurakisoihin...ja sitten seuraavien kisojen päällä on Ruka Spring Brake, jonne olemme luokan kanssa menossa vähän "laskettelemaan". Eli kisaaminen päästään toivottavasti aloittamaan vasta toukokuussa.
Sunnuntaina menin Fyrryn kanssa pitkän lajiharjoitteen, joka valitettavasti jouduttiin lopettaamaan kesken kun huomasin että herralta oli toinen etukenkä lentänyt pois jossain vaiheessa. Ontumaan hevonen ei vielä ollut alkanut, ja liukastakaan ei ollut, mutta kun Fyrryn kaviot ovat niin haparat niin en uskaltanut mennä viimeistä 10 kilomtriä ilman yhtä kenkää. Eli taas lenkistä jonka piti olla 30km tuli lyhyempi ja mentiiin vain vähän yli 18km. Huouh, jollain korkeammalla voimalla on ilmeisesti jotain sitä vastaan että päästäisiin treenaamaan se kolmikymppinen kotona...Tällä kertaa piti kyllä oikeasti ärsyttämään, kun hevonen oli hyvän tuntuinen, ja melkein koko matkan sai ravailla löysillä ohjilla. Minullakin oli sopivasti vaatetta ja keli oli kuin morsian. No, joku toinen kerta sitten...kaatosateessa. Tässä vielä treenitulos tuosta lenkiltä: Fyrry 31.03.2013 11:49

Maanataina kävin vielä kävelyttämässä Fyrryä ilman satulaa, jotta sen paikat ei mene jumiin pitkistä treeneistä. Köpöttelemisen jälkeen hieroin sen selän ja kankun, ja venyttelin etujalat. Ja voi että toinen tykkäsi. :) Sitten tulikin Eemeli-ponille koeratsatajia, ja tottahan sitä piti jäädä katsomaan. Eemeli on siis myynnissä ja nyt sitä kävi kokeilemassa perhe, jonka äiti haaveilee siitä tulevaisuuden terapiaratsua.

Pete ja Eemeli
 Harjoittelua jäljellä vielä kaksi viikkoa. Huh, tämä vanhusten perushoito ei nyt välttämättä ole ihan ominta alaa, sen olen huomannut. Mutta hammasta purren kyllä tämän jaksaa vielä loppuun asti. Kyllä tuolla välillä kuitenkin hauskaakin on, ei kamalaa ollenkaan!

5 kommenttia:

 1. Toi Pojan kuva on kyllä niiin magee! :DD

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä treeneihin :) Mehän tosiaan mentiin 20-25km treenilenkeillä helposti ja tyylipuhtaasti 44km, joten rohkeasti vaan kisaamaan! Kun saatte kolmekymppisen alle, syksyllä viileämmillä ilmoilla ei varmasti 50km hyvin valmisteltuna pitäisi olla mikään ongelma.

  VastaaPoista
 3. Siis 44km kisa, ja nyt koitetaan parin viikon kuluttua, miten käy Nella-ponin 54km:n kisassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Aina se meinaa vissiin olla niin että turhan varovaisesti siirrytään niille pidemmille matkoille. Uskon kyllä että hepan kunto piisaa, onhan se aikanaan treenattu ravurikin, eli pohjakunnon pitäisi olla kunnossa. Oma kunto tässä sitten huolettaakin. :D
   Onnea teille kisaan! Olette vissiin menossa sinne Tottijärvelle?

   Poista
  2. Näin olisi tarkoitus :) Katsotaan nyt mihin tämänhetkinen kunto taas riittää. Kotona kyllä mentiin eilen tosi kivasti kaksi lenkkiä: 20km nopeudella 14,3km/h huoltojen kera (syke heti 60) ja perään 30min tauon jälkeen 13km lenkki 9,0km/h nopeudella kaverin kanssa (syke suoraan 44). Mutta silti aina jännittää kilpaileminen :D ("Entä jos tulee hylky", "mitä ne ajattelevat kun ponilla edes yrittää tuollaisia matkoja")

   Poista