28.11.2012

Harjoittelujuttuja ja anatomiaa

Opinnot täällä Oulussa siirtyvät pian joululomalle. Ennen sitä olisi vielä tahkottava läpi yksi anatomian kurssi ja tentti(!!!), sekä tietysti se harjoittelu josta olenkin jo maininnut. Joulukuussa menen siis viikoksi Seinäjoen sairaankuljetukseen vähän katsomaan että miltäs se ambulanssihomma oikein näyttää, tämän jälkeen on vielä viikko Seinäjoen päivystyksessä tutustumassa potilaiden hoitoketjun jatkumiseen. Ensimmäisestä harjoittelusta kerron varmasti sitten joulukuussa. Helmikuulla onkin sitten tiedossa 4 viikkon hoitotyön harjoittelu OKS:ssin osastolla A2, jossa hoidetaan terminaalipotilaita.
 Harjoitteluitahan täällä koulussa on todella paljon verrattuna muihin korkeakouluhin. Tosin potilaiden hoitaminen teoriassa eroaa hyvin paljon käytännöstä, jote hyvä niin. Meillä ensihoidon koulutusohjelmassa on yhteensä 10 eri harjoittelujaksoa. Lyhin niistä on tämä jolukuussa suorittamani 2 viikon rykäys ja pisin taitaa olla viimeinen hoitotason ensihoidon harjoittelu joka on muistaakseni 10 viikkoa. Mikäli jotain kiinostaa niin tässä vielä talukossa noita harjoitteluja. Alussa on opintojaksokoodi ja nuo ihme kirjainyhditslemät vain kertovat missä jaksossa harjoittelua on ja kuinka monta opintopistettä(1op=27 tuntia.)

ENSIHOITOTYÖN HARJOITTELU 32
O2007EHEnsihoidon ja akuuttihoitotyön perusharjoitteluB33
O2008EHPerustason ensihoidon harjoittelu IC66
O2014EHPerustason ensihoidon harjoittelu IIE88
O2010EHHoitotason ensihoidon harjoitteluA, BC, D15
HOITOTYÖN HARJOITTELU43
O2051EHHoitotyön perusharjoittelu ID77
O2059EHAnestesia- ja leikkaushoitotyön harjoitteluC66
O2069EHMielenterveys- ja päihdetyön perusharjoitteluD55
O2060EHKotihoitotyön harjoittelu IA33
O2054EHLasten hoitotyön harjoitteluD55
O2062EHTehohoitotyön harjoitteluE99
O2057EHAkuuttihoitotyön harjoitteluA, BC, D8

Kiinnostavimmalta noista tuntuu tietenkin ensihoidon harjoittelut, mutta myös anestesia ja leikkaushoitotyön harjoittelu. Ensihoitajat ovat kuulemma varsin haluttua tavaraa leikkausosastoille, ja palkkakin on siellä parempi kuin ambulanssissa!
Tarkoituksenani olisi suorittaa noita harjoitteluja lähellä kotikuntaaki Kuortanetta mahdollisimman paljon(eli siis Seinäjoella), mutta varsinkin ambulanssiharjoittelupaikat voivat olla tiukassa, joten olen kyllä varautunut esimerkiksi jäämään Ouluun tai lähtemään jonnekkin muualle harjoitteluun. Palkkaa eikä mitään matkakustannuksiahan näistä ei makseta, joten se hieman rajoittaa kauemman reissaamista.


Niin ja vielä siitä anatomian kurssista. Nyt käydään vasta ensimmäistä osaa, toinen ojn sitten joulun jälkeen. Ollaan opiskeltu mm. luut(myös latinaksi), verisuonisto(latinaksi), lihakset, ruoansulatus, hengityselimistö ja kaikkiin näihin sisältyvää kemiaa ja biologiaa. Lukion kaikkien biologian kurssien käymisestä oli ensimmäisen kerran elämässäni hyötyä. Harmi vaan että niistä on niin kauan että asiat on meinanneet unohtua! :D No toki paljon uuttakin asiaa on tullut, ja vanhaa syvennetty niin että en oikein edes tiedä pääsekö koko kurssia läpi, kun muistettavaa on niin paljon. Lievästi lukihäiriöisellle nuo latinankielisten niemien opettelu on kyllä niin takeltelevaa. Kaikki luut kuulostavat ihan pokemonien nimiltä... Tuossa viereisessä kuvasa murto-osa kaikista luista jotka täytyy osata. Kylläpä muuten englantia äidinkielenään puhuvat pääsevät helpolla kun latinankieleiset nimet on melkein samoja kuin englanninkieliset!


3 kommenttia:

  1. Oisko tuo osasto A3 kaupunginsairaalan osasto? A3 nimittäin on yks OYSin sisäänkäynneistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näinhän se olikin. Ja osastokin on vielä A2. Pitää toivoa että vielä keväällä löytyy oikea osasto! :D

      Poista
  2. Tiedän, että tää on jo ihan ikivanha postaus, mutta piti vaan kommentoida kun törmäsin sun blogiin, että jännää miten eri tavalla teillä menee noi harjottelut! Tai siis kun itse opiskelen terveydenhoitajaksi ja sitä myöten myös sairaanhoitajaksi (ja meillä on ollut yhteisiä opintoja saikkareiden kanssa, joten heidän opinnotkin on vähän tulleet tutuiksi), ja meillä on siis ensin perushoitotyön harjoittelu, kuten teilläkin, ja myös lasten ja mt-harkka mutta varsinaisesti anestesia- ja leikkaushoitotyön harjoittelua ei tule ollenkaan ennen kuin sitten mahdollisesti sh - opiskelijoilla siellä syventävässä vaiheessa. Kirurgian puolen harjoittelu meillä suoritetaan nimittäin yleensä vuodeosaston puolella. En tiedä liittyykö jotenkin sitten siihen, että keskimäärin sh:t ehkä enemmän vastaa sitä vuodeosastomaailmaa tms. Sitten on vielä naistentautien ja ikääntyvien harjoittelut + ne syventävän vaiheen harjoittelut (terkoilla terkkajuttuja, sh:illa sen mukaan mitä kukin valitsee). Aika jänskää siis lueskella sun blogias, tulee vähän ehkä eri juttujakin esille, mitä omissa opinnoissa!

    VastaaPoista