19.11.2012

Joulua odotellessa

Mitä vanhemmaksi tulee niin sitä höperömmäksi muutun näiden jouluasioiden suhteen. Lapsena kaikki innostus johtui siitä taianomaisesta ilmapiiristä, valoista, tuoksuista ja tietenkin lahjoista. Nyt samat asiat viehättää edelleen, tosin tuo lahjahomma on muuttunut myös niin että niiden antaminen on yhtä mukavaa kuin saaminekin. Ja koko suvun käsittämätön joululahjahysteria on tarttunut minuunkin. Olen tässä muutamana vuonna väkerrellyt aina joitain joululahjoja itse, kun opiskelijabudjetilla on hankala välillä ostaa yhtään mitään kivaa. Tämän vuoden handmade-lahjoista en sen enempää paljasta, mutta voin jakaa vinkkinä niitä joita on viime vuosina tullut tehtyä.

Ihan ensimmäinen itsetehty lahjaidea oli saippua. Tein muistaakseni kahvi-vanilja-tuoksuista, ja siltä se kämppäkin haisi vielä muutaman kuukauden joulun jälkeen. Käytin valmistukseen ihan Sinooperista ostettua valmis saippuaa, kun en lipeän kanssa viitsinyt alkaa temppuilemaan. Itse saippuan valmistus oli helppoa, mutta päätimpä tehdä niihin aivan liian monimutkaiset käärepaperit, joiden kanssa tuhraantui monta päivää.

Seuraavana vuonna laajensin "kauneudenhoitorepertuaaria" huulirasvaan ja muutaman sokerikuorintavoiteeseen. Rasva oli appelsiini-suklaan makuista, ja se onnistui niin hyvin että jätin itsellenikin pienen purkin. Kuorintavoide ei niinkään hyvin, vaikka oli todella yksinkertainen tehdä. Pieni tuoksukauppa myy hajusteita joita niihin laitoin, ja tuolta sivulta voi löytää myös reseptejä kaikkien noiden edellämainittujen tekemiseen.

Viime vuonna innostuin sulattamaan myös muutaman vinyylilevyn kulhoksi. Ohjeen löysin toisesta blogista. Niitä oli tosi mukava ja helppo tehdä, aina sopivien levyjen metsästämisestä kirpputorilta itse koristeluun. Sulattaminen oli tosin karmivan pahanhajuista...ja vaati hieman kärsivällisyyttä että jaksoi useampaan keraan sulattaa samaa levyä. Hiukan riipaisu kyllä sydämmestä pistää vanhoja klassikoita uuniin venymään.

Äidilleni tein samalla myös unensieppaajan. En enää löytänyt alkuperäistä ohjetta jota käytin, mutta periaatehan kaikissa on sama. Tässä yksi esimerkki. Kuvia minulla ei ole näistä mistään, mutta tästä tuli oikeasti hieno! Niin hieno että joku saattaa myös tänä vuonna saada hieman erilaisen version. Tekeminen oli mukavaa näpertämistä, ja sisälti sopivasti luovuuttaa.

Tämän lisäksi keittiössä on valmistunut erilaisia suklaita ja toffeeta. Jääsuklaa oli kyllä kaikista maukkain, sitä on tehty muulloinkin kuin jouluna!

Muuten joulupukin pajassa on valmistunut kasa erikokoisia(ja parittomia) villasukkia ja huiveja. Ja kaikennäköistä pikkutilpehööriä mitä on vastaan tullut muissa jouluhössöttäjien blogeissa. Itse tehty lahja ei aina ole paras, mutta ajatuksella suunniteltu ja tehty voi hyvinkin olla mieluisa(muillekkin kun omalle äidille). :D

Niin ja tämän vuoden joulukortitin valmistui tänään, pistän kuvaa tulemaan jos jossain vaiheessa sen saan napattua. Koulussakin on joulufiilis, kun suunnittelemma vanhemmalle vuosikursille pikkujouluja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti