7.1.2013

Innokkaana oppimaan

Niin se koulu vain alkoi, vaikka kauan se lomakin tuntui kestävän. Armoakaan ei juuri jaettu vaan opiskelu aloitettiin klo 8.15 maanataiaamuna farmakologialla. No se onneksi oli vain infotunti. Myöhemmin päivällä meillä oli myös Hoitotyötä, jossa tutustuttiin taas kerran simulaationukkeen ja sen toimintoihin. Kävin tänään myös hakemassa meidän ensihoitajien raamatun eli Ensihoidon Perusteet-kirjan. Kirjahan olisi pitänyt olla hommattuna jo koulun alussa, mutta vanha painos oli loppu ja tämä uusi versio tuli vasta joululomalla painosta. Siinä olisi sitten vähän iltalukemista. Mukavaa että koulukirjat on mielenkiintoisiakin!


Ensihoidon koulutusohjelmassa ei niin hirveästi ole niitä kirjoja tarvinnut hankkia, mutta muutaman olen osatanut kun en ole aina jaksanut kirjastoon juosta. Mutta jos ei ole kirjoihin varaa niin ihan hyvin varmasti pärjää jos ostaa tuon yllä mainitsemani kirjan, sekä myöhemmin opiskeluissa vihreäkantisen Ensihoito-kirjan, joka on enemmin tarkoitettu jo hoitotasolle. Itse olen hankkinut vain Ensihoito-oppaan, jossa on tiivistetyttä muodossa yleisimpien sairauksien ja vammojen  hoito ja lääkitys sekä ensiautaja- , perus- , että hoitotasolle. Sekä anatomian ja fysiologian kirjan ja tehtäväkirjan. Halpojahan nuo eivät tosiaan ole. Anatomian laitos taisi maksaa 140e ja Ensihoito-opas 40e. Tuosta Perusteet-kirjasta luokkamme sai todella hyvän tajouksen ja saimme sen vain satasella.

Nyt kursseista alkoi joulun jälkeen ensimmäiset lääkehoidon opinnot, myös ensihoitolääketiede, ja farmakologia siinä samassa. Ensimmäiset lääkelaskutentitkin tulee siis pian! Öynöyh! Sitten alkoi Hoitötyön perusteet kurssi, josta on 4 viikon harjoittelu osastoilla marraskuun loppupuolella. Tämän lisäksi äidinkieli ja englanti alkoivat myös, onneksi voin kuitenkin ne hyväksilukeas aikaisemman tutkinnon vuoksi. Siksipä valitsin niiden tilalle ensimmäisen valinnaisen, joka on Kriisipsykologiaa. Näiden lisäksi opiskellaan vielä kehityspsykologiaa. Eli mukavan kiireinen ensimmäinen jakso tulee olemaan. Osa näistä jatkuu toki seuraavalla jaksolla, ja silloin käsittääkseni alkaa myös anatomian kurssin toinen osa. Ensimmäisen osan pelätyn tentin sain kuin sainkin läpi ja ihan hyvällä arvosanalla, joten enää ei niin pelota se toinenekaan osa, missä varmaankin käsitellään aika paljon hormoniasioita.

Aikaisemmin meillä on viime syksynä anatomian lisäksi ollut hoitotieteen perusteita, ensihoidon peruskurssi, jossa suoritettiin EA2 vaativat asiat, kansansairauksia, kansantervyden liipalaapakurssi sekä erinäisiä opo-kursseja joissa orientoiduttiin tähän opiskeluun, harjoiteltuun koulun käytäntöjä yms. Syksy oli kyllä aika leppoinen, ja meidän toiveesta ilmeisesti seuraavalla ensihoitajaryhmälläe syksyllä alkaakin jo enemmän opintoja. Vaikka seuraavathan aloittavat sitten vasta parin vuoden päästä, kun näissä ensihoitoa opettavissa AMK:ssa aloitetaan koulutukset aina vuorovuosittain.

Oma koulumotivaatio on ainakin ensimmäisen päivän jälkeen hyvä. :D Pitänee katsoa miten tämä taas tästä muotoutuu. Tehtäviä ja etäopiskelua terveysalalla on kuitekin paljon, mutta purin tekemään kaikki mahdolliset heti pois alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti