23.1.2013

Kisamietteitä

Koulussa on nyt olltu sen verran rankkaa että en ole kerennyt juuri blogiin kirjoitella. Olen nyt onneksi saanut tehtyä aika paljon itsenäisiä tehtäviä ja ennakkotehtäviä, joten hyvin mielin voin sanoa että uudenvuodenlupaus on sen osalta toteutunut. :) Kunnon kohottaminen ei alkanut niin hyvin kuin mahdollista, minua on muutenkin vaivannut talviaikana kummallinen hengenahditus ja heti pakkaseen mennessä kauhea hengästyminen vain kävellessäkin. No viimein nyt sain nuo joulukuussa tekemäni PEF-puhallusten tulokset, ja kävin lääkärissä toteamassa että astmahan se on. Sain hoitavan lääkkeen, ja nyt sitä on viikko otettu. Lääkkeen teho alkaa oikeastaan vasta muutaman viikon jälkeen, mutta jo nyt oli huomattavasti helpompaa harrastaa ulkoliikuntaa. Eilen kävin hiihtämässä ensimmäisen kerran tänä vuonna, ja tänään lenkillä innostuin oikein hölkkäämään(aikaisemmin se oli talvella lähinnä haaveen tasolla)!  Avaavaa lääkettä, joka aikaisemmin meni lähes päivittäin, en ole ottanut kertaakaan viikon aikana! Toivotaan että tämä nyt saadaan hoitoon, vaikka kyllähän se lievästi harmittaa koko elämänsä nyt ottaa noita astmalääkkeitä. Onneksi vielä ei ainakaan kissoista tarvitse luopua. :)

Kisumme Muhku ja Möhkö
Ensi vuoden kisakalenteriakin olen nyt vähän kerennyt suunnitella. Oikeastaa aikeena oli osallistua jo tammikuussa Vesilahdessa 15km lenkille, mutta oli töitä ja kaikke muuta niin se sitten jäi. Onneksi, sillä etelä-Suomessa oli ilmeisesti todella kylmä silloin. Ei todellakaan ole herkkua ratsastaa -26 asteessa, ja tämän lisäksi autokin olisi varmaan jättänyt välille! Seuraavat kisat olisi 16.2, mutta samana päivänä on taas töitä ja poikaystävän synttärit(hän on siis yleensä kuski/huoltaja, joten synttärinä annettakoon anteeksi ettei ole kiva seistä monta tuntia odottamassa ratsukkoa maaliin). Näin ollen ensimmäiset viralliset mr-kisat ovat varmaan 10.3. Kauhavalla. Oma aluelupa pitäisi vielä tenttiä, ja hevosenkin maksaa. Vielä en tosin aivan varma ole mennäänkö me edes sitä ensimmäistä alueluokkaa vielä silloin vai joskus myöhemmin. Hevonen olisi kunnon puolesta valmis kun Annika on käynyt sitä paljon ratsastelemassa. Mutta toinen kysymys onkin että sillä voi olla vielä tässä vaiheessa unohduksissa kuinka sitä mentiikään rauhallisesti pitkä lenkki...ainakin tälläisiä viboja edellisestä treenilenkistä tuli.

Tällä hetkellä kisakalenterin aihio näyttäisi tältä:
-10.3. Kauhava, KARS, alue tasolla 2.2? seura 2.1?
-20.4 Tottijärvi, PIRMA, alue tasolla 2.2? seura 2.1?
-(11.5 ?, SISU, alue tasolla 2.2)riippuen paikasta
-(29.6 ?, SISU, alue tasolla 2.2)riippuen paikasta
-20.7 ?, PIRMA, alue tasolla 2.2
-Kesällä  tai syksyllä seurakisat Tiistenjoella 
-Syksyllä Kauhava, KARS, alue tasolla 2.3?
-10.8 ?, SISU,  alue tasolla 2.2? 2.3?
-(28.9 Morva, alue tasolla 2.2)??

Tottakai elämä kuljettaa ja kaikkiin ei kuitenkaan päästä, mutta kyllä nyt jonkilainen kisarunko motivoisi treenaamaan. Harmi vain kun kaikki kisat meinaa olla niin kaukana etäisyydeltään.
(Matkaratsatuksen lajisääntöjä voi muuten käydä katsomassa täältä, jos nuo luokat ei ole tuttuja)

Ensimmäiset yhteiset mr- harjoituskisat ohi. Naatteja? :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti