1.1.2013

Uuden vuoden mietteitä


Vuosi vaihtui perinteisissä merkeissä coctail-nameja syöden ja raketteja paukutellen. En ole sellainen ihminen joka perustaa uudenvuoden lupauksista, mutta uusi vuosi tuo aina sellaisen puhtaan alun tunteen, jolloin on erityisen helppo aloittaa asioita uudella tarmolla. Siksipä päätin listata vähän tavoitteita tännekkin, jos niiden kirjoittaminen vaikka lisäisi niiden toteutusintoa.

1.Ihan ensimmäinen tavoite liittyy noihin opiskeluihin. Koitan pitää motivaation edelleen hyvänä koulussa, ja jaksaa lukea vielä tätä mennyttä vuotta enemmän etukäteen tunneille. Ainakin meille on kovasti mainostettu että koulussa selvitäksemme täytyy harrastaa todella paljon itsenäistä oppimista. Toinen kouluun ja tulevaan ammattiin liittyvä tavoite on se että yritän saada jotain kesätyötä terveydenhuoltoalalta. Toiveissa olisi päästä terveyskeskuksen vuodeosastolle töihin, jotta näkisin kesän aikana vähän sitä todellistakin hommaa. Oikeastihan minua vaan huvittaisi mennä taas jakamaan postia, kun se vaan on niin kivaa, mutta täytynee pakottaa itsensä yhdeksi kesäksi sellaiseen työhön joka ei niin houkuta, mutta josta on hyötyä tulevaisuudelle.

2.Toinen tavoite liittyy hevosiin. Tai tarkemmin matkaratsatukseen. Tavoitteena olisi saada tämän kalenterivuoden aikana hyväksytty tulos Fyrry-ruunan kanssa tasolta 2.3 eli ihanneaikaratsatus reitiltä, jonka pituus on 40-59km. Hyväksytyt tulokset meillä on jos tasoilta 2.1(12-19km) ja 2.2(20-39km) seuratasolta. Aluksi olisi tarkoitus kisata seuratasolla läpi 2.1 ja 2.2 muutaman kerran ennekuin siirrytään auluetasolle. Pitäisi kuitenkin vielä itse tenttiä aluelupa läpi. Kauden viimeinen kisa voisi olla tason 2.3 aluekisa. :) Mutta tavoitteet on löysiä, mennään hevosen ehdoilla. Ja itselläkään ei aina niin helppoa ole kun ei ole sitä omaa, hevosta, koppia eikä edes vetoautoa! Fyrry on oikein hyvä matkaratsastushevonen, pohjakunto on ravuriuran vuoksi tosi hyvä, mutta tuolle tasolle ei enää pelkällä peruskonnolla mennä. Siksi täytyisi saada itse motivaatiota ja erityisesti aikaa ja rahaa käydä sitä treenaamassa. Nyt talvella kun olen eri paikkakunnalla treenaaminen on jaksoittaista, mutta toivottavasti kesällä taas on aikaa keskittyä harjoitteluun, niin että loppukesästä voisi tuon pitkän matkan suoritaa.

Matkaratsastuksen ihanneaika luokat. (Matkoja tarkasettu joulukuussa, mutta tässä vielä vanha taulukko)
Toinen heppatavoite on vain pitää kivaa hevosten kanssa! Minua ei ole luotu tähän kilpailevaan harrastamiseen, joten mielenrauhaa täytyy saada ihan peruspööpöilystäkin. Ehkä kesällä olisi aikaa tehdä pieni vaellus kotikylän leirikeskukseen hevosten kanssa. :) Jos vaikka pulahtaisi siellä uimaan ja hepat saisi taukoilla niityllä heinää maistellen, ennen kotimatkaa.

3. Seuraava tavoite liittyy oikeastaan vähän kumpaankin aikaisempaan tavoitteeseen. Haluan kohottaa kuntoa ja laihtua. Varsinkin pitkän matkan ratsatuksessa hevonen hyötyy sen 10 kilon painonpudotuksesta ja jaksaa varmasti paremmin. Samoin tulevaisuuden työ ensihoitajana ei tule olemaan helppoa jos kunto ei ole kohdillaa. Erityisesti huonoa selkääni minun pitää treenata jotta se kestää alan rasitukset. Ja ylipäätään kaikki on elämässä helpompaa kun on vähän hoikempi ja parempikuntoisempi. :) Tämä on oikeastaan varmaan realistiosin tavoitteeni, kun kerran olen jo onnistunut 10 kilon tiputtamisessa. Kunnon ylläpitäminen onkin sitten se hankalin juttu.

4. Sitten minulla on kaikenmoisia yksittäisiä tavoitteita, joita haluan toteuttaa aina välillä kun on aikaa, näissä ei nyt mitään suurempaa aikarajoitetta ole. Paitsi että tänä vuonna haluaisin viimein päästä taas ulkomaille, toivottavasti saan sen toteuttamiseen jostain rahaa.
Haluaisin myös saada aikaa ja innostusta opetella enemmän vannetanssitemppuja. Aina välillä vanne kyllä pyörii, mutta ilman säännöllistä harjoittelua on vaikea päästä tuloksiin. Onneksi tanssiminen onkin enemmän sellainen mielenterveysjuttu minulle kuin vaativampaa harjoittelua vaativa harrastus. :)

Huuppihurmiossa. :)
Näiden lisäksi olisi mukava löytää aikaa tehdä kaikkea muutakin kivaa ja uutta mitä en ole kokeillut. Oppia jotain uutta. Lukea paljon hyviä kirjoja ja kuunnella hyvää musiikkia. Valokuvailla asiota ja olla tyytyväinen kuviin. Jutella ihmisten kanssa ja naittia sekä seurasta että yksinäisyydestä. Nauraa enemmän ja hyväksyä itsensä paremmin! Näissä luulisi olevan tavoitetta loppuelämäksi. :D


4 kommenttia:

 1. Ootko missä seurassa muutes? Ja miten toi alueluvan tenttiminen perjaatteessa käy matkaratsastuksessa? Ei se ainakaan sama voi olla kun näissä muissa lajeissa (täytyy olla siis 80cm puhdas suoritus ja hyväksytty C:n ohjelma)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon Kuurateissa, mutta ajattelin tänä vuonna liittyä myös Sumaraan eli Suomen matkaratsastuseuraan joka on ihan Suomen laajuinen.
   Matkaratsatuksessa pitää olla hyväksytty suoritus 15 kilometrin seurakilpailuissa TAI 30 kilometrin seurakilpailuissa. Ja tämän lisäksi pitää käydä sääntökoulutuksessa jonka jälkeen on oikein/väärin tentti.

   Poista
 2. treenataan Fyrry oikee hyvään kuntoon nii se jaksaa kisata molempien kans! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Hyväksi vaan että sillä on vaihtelua kun kisataan eri lajeja!

   Poista