11.2.2013

Fyrry treenaa(eli heppapostaus)

Perjantaina koulupäivän jälkeen lähdettiin ajelemaan pitkän tauon jälkeen kotiseutumaisemiin Etelä-Pohjanmaalle. Onnesta piukeana pääsin viimein treenaamaan Fyrryä kesän kisoja varten! Perjantaina en kerennyt tallille ollenkaan, mutta lauantai aamuna lähdin sitten jo suht aikaisin ratsastamaan. Auttelin ensin aamutallissa, ja tutustuin uusiin asukkeihin, joita oli tullut 4 sitten viime näkemän!  Fyrtsäkin oli sitten taas hieman päässyt lihomaan, kun se oli aloittanut taas elämän pihatossa muiden kanssa, koko talven tarhailun jälkeen. Noh, vyö satulavyö sopi vielä joten nou hätä!
Lauantain ohjelmassa oli vähän vauhtikestävyyttä. Ajattelin aloittaa kevyesti joten tehtiin aina laukkaa kilometri ja sitten käveltiin kilometri. Tämä sykli kolme kertaa. Ja ihan hyvin Fyrry olisi jaksanut laukata kaksikin kilometriä(ainakin lumettomalla tiellä)! Tosin sillä oli taas virtaa, yllättäen, liikaa, joten ensimmäinen laukka oli lähinnä hätäinen pinkominen, ennekä sain mitää tolkkua siihen menoon. Laukkailun jälkeen virtaa olis vieläkin niin paljon että menin vähän kentälle puksuttamaan. Fyrry meni tosi nätisti pohkeen alla, mutta en vain saanut sitä oikenemaan. Jotenkin se tuntui viettävän takapäätä ulospäin kummassakin kierroksessa. Tästä treenistä en nyt jaksa laittaa tulosta ylös kun en ole vielä sitä hevosen sykevyötä hankkinut, ja minun sykkeitäni on laukkaharjoituksessa turha katsoa.

Sunnuntaina menin taas aika aamusta tallille ja autoin aamutallissa. Sitten pistin Fyrryn valmiiksi päivän lenkkiä varten. Ajattelin mennä pitemmän lajiharjoitteen ja pyrkiä että keskinopeus olisi yli 10km/h. Mentiin 19.65 km 11.5km/h keskinopeudella. Olin tosi tyytyväinen vauhtiin ja hepan jaksamiseen. Eilinen laukkaaminen vaikutti myös positiivisesti siihen että heppa ei kertaakaan vetänyt itse laukalle vaan malttoi ravata pitkin ohjin monta kilometriä putkeen. Otettiin kolme muutaman sadan metrin laukkaakin, kun kerran virtaa riitti. Matkalla oli paljon jännitettävää Fyrryn mielestä; tuli potkukelkkailijaa, tyttömetso ja naapurin ravimies kärryillä vastaan. Ei tosin kaikki kerralla! Sen lisäksi avasin takista nappeja selässä ja hevonen sain slaagin. Että se siitä pomminvarmasta hepasta. :D Kyllä heppa taisi vähän väsähtää tästä lenkistä kun kotiin malttoi oikein kävellä normaalia vauhtia, eikä pikakävelyä. Tein sille lämmintä herkkuvettä ja sinne se sitten jäi tyytyväisenä talliin rouskuttamaan heinää.

Tässä tuon reissun treenitulos Polarista.

Harjoitustulos 10.02.2013 11:46

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti