16.2.2013

Ostoksia ja koulua

Taas sitä mennään koulussa niin että pää räjähtää. Ensi viikolla on periodin viimeinen viikko, ja tottakai kaikki opettajat ovat läimineet kokeensa siihen samalle viikolle. Minulla on siis tulossa englannin koe, lääkelaskujen uusintatentti, kriisipsykologian tentti sekä lääkehoidon tentti. Vaikka olihan lukiossakin koeviikot, muttakun siitä lukiostakin on niin paljon aikaa etten muista enää miten siitä selvittiin! Kaiken lisäksi pitäisi tehdä rästiin jääneitä koulutehtäviä.

Tällä viikolla oli hoitotyön kurssilla ihon sisälle ja alle laitettavia pitoksia. Ne ei enää jännittäneet edes kun kanyloitiahan oli tuossa viime syksynä jo kokeiltu. Eikä ne kyllä oikeastaan edes tuntuneet miltään. Pistin jopa itse itseäni mahaan(ns. "napapiikin"), eikä edes alkanut pyörryttää! Vielä ensi viikolla on lihakseen pistoon harjoitustunti. Muuten ollaan tällä viikolla harjoiteltu lääkkeen jakoa ja murskaamista ja kuolleen laittamista. Kriisipsykologian tunneille on myös ollut taas kerran todella mielenkiintoista.

Fyrryn uusi kisahuopa
Sitten vähän kulutusasiaa. Posti toi jo aikaisemmin minulle kunnon syksy/kevät ratsatuskäsineet, joita on tarkoitus käyttää kisoissa. Niistä minulla ei nyt kuvaa ole koska ne näyttävät, noh, hanskoilta. Samasta paikkaa tilasin myös Fyrrylle Polypad-satulahuovan. Siitä voitte käydä lukemassa lisää kaupan sivuilta: 1hevosvoima.com
Odotan innolla että pääsen testaamaan mitä hepalla on sanottava tuohon huopaan. Se on kyllä paljon paksumpi kuin tavallinen, joten toivottavasti ei kauheasti ainakaan hikoiluta.
Olen nyt myös viimein maksanut hevosen alueluvan ja lupakoulutus olisi minulle Valkolassa 2.3. Olen jo aikaisemmin käynyt samaisen koulutuksen, mutta matkaratsatuksen säännöt muuttuivat hieman vuodenvaihteessa joten ajattelin että olisi sopiva käydä uudestaan kuuntelemassa koulutus. Seuraavalla viikolla alkaa myös hiihtoloma, ja mikäs sen mukavampi aloitus sille. Hiihtoloma sunnuntaina olisi sitten myös ensimmäiset aluekisat, ja kaippa sinne on pakko mennä, kun asiat on näin pitkälle hoidettu! :)

Minua on jostain syystä alakanut jo kevättää kauheasti! Vähän vain painaa mieltä että kesätöitä pitäisi jo hommailla. Haluaisin kyllä nyt jo hoitoalan töihin, mutta ensimmäisen vuoden jälkeen en voi tehdä kuin lähihoitajan sijaisuuksia, joissa palkka ei ole huimaava. Näitä hommia siis voisi tehdä lähinnä tk-vuodeosastoilla tai vanhuksien parissa. Saisin parempaa palkaa niistä kesätöistä joissa olen jo monenna vuonne ollut, ja työajatkin olisi ihanteellisemmat kesän seikkailuja ajatellen. Hoitoalallahan tehdään töitä myös pyhinä ja yöisin. Eli ei olisi ollenkaan varmaa pääseekö vaikka juhannuksen viettoon. Mutta toisaalta kokemus hoitoalalta painaisi tulevaisuuden töidenhaussa aika paljon. Siksi minun täytyy vähän miettiä tätä. Onneksi ensi vuoden kesäksi meillä on jo perustason pätevyys, eli kesätoitä todennäköisesti saa perustason ambulanssista! Sillon ei paljon tarvitse enää miettiä mitä tekisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti