3.12.2012

Simulaationukke

Viimeinen viikko koulua pyörähti käytiin kovissa pakkasissa. Onneksi asiaa helpottaa se että sain viimein viime viikolla astamlääkkeet ja PEF-seurantaan tehdyn puhalluslaitteen ja lomakkeen. Aamulla pyöräileminen on suorastaan mahtavaa kun ei enää alkanut henki vinkua ja loppua heti ensimmäisessä mäessä! Katsotaan nyt parin viikon seurannan jälkeen että mitä ne lääkärit tuumaa noista puhalluksista, saattaahan tämä olla vaikka pahentunutta allergiaa. Onneksi nykyaikana löytyy lääkkeet kaikkeen. Puhalteluhomma olikin muuten tuttua kun koulussa Kansansairauksien kurssilla ollaan käyty kyseinen asia läpi astman yhteydessä. Ensimmäinen käytännön hyöty koulusta siis havaittu.

Tänään oli myös viimeinen ensihoidon tunti tälle vuodelle. Käytiin simulaatiotiloissa harjoittelemassa elvytystä sellaisen simu-nuken kanssa jolle pystyy määrittämään erilaisia sydänrytmejä. Lisäksi nukke osaa myös hengittää ja sillä on pulssi. Tälläinen kaveri se siis on. Samassa videossa myös muuta tietoa tuosta Oamkin simulaatiotilasta ja koulutuksesta.


Jouloma alkaa sitten harjoitteluiden jälkeen, ja onneksi sain myös töitä lomalle! Tai no töitä ja töitä, tallihommiin pääsin. :) Tosin työltä se tuntuu kun pitää niin aikaisin herätä ja pihalla on kylmää ja pimeää. Hevosia ulos kuskatessa ja karsinoita siivotessa ei kumminkaan koskaan ole kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti