7.12.2012

Synttärilahja

Ikää tuli taas lisää, mutta eipä tällä kertaa keskitytä siihen. Synttärilahja tuolta ukolta olikin pienoinen yllätys, ja mukava semmoinen. Sain nimittäin Polarin  RC3 GPS sykemittarin! Vastaavan laisia olen hypistellyt kaupoissa jo viime kesästä lähtien, enkä todellakaan osannut odottaa sitä lahjaksi. Mikä laitteesta tekee mahtavan se että siitä voi siirtää nettiin omaan harjoituspäiväkirjaan kaikki speksit(matkan, syke, kalorit jne.) sekä se piirtää kartalle kuljetun reitin. Aloin himoita tuollaista laitetta siinä vaiheessa kun matkaratsatuksesta innoistuin. Siitä kun voi kätevästi katsoa sen hetkisen nopeuden, ja keskinoipeuden, ja tietysti matkaan kuluneen ajan. Ja jälkeenpäin voi talelntaa eri reitit koneelle ja vertailla vähän miten harjoitukset(ja kisat) on menneet. 
Tuossa paketissa tuli mukana minulle sykevyö, jonka avulla pystyi tekemään kuntotestin leposykkeen perusteella heti. Laite mittaa vo2 indeksin, ja kuntotestissä sain tuloksen 46 eli erittäin hyvä minun kokoiselleni ja ikäiselleni. Toki tulos ei ole niin luotettava kuin rasituksessa tehty, sillä tietääkseni minulla on aina ollut matala leposyke, vaikka kunto ei nyt varmasti olekkaan niin hyvä. Mutta tästä se treenailu alkaa, mukavaa kun laite antaa suoraa palautetta ja piirtää kehityksestä käyriä. Tälläinen vanha nörtti oikein innostuu!

Uusi sykemonitoimikone. :)

Tähän nimeinomaiseen GPS:n on saatava lisäosaksi myös hevosen sykevyö, tai elektrodit. Hieman kutkuttaisi nekin hankkia, kuulemma satasen verran niistä saisi pulittaa. Kun vyö kytketään hevoseen, ei omaa syketä pysty seuraamaan, mutta sitten omasta käsilaitteesta näkee lenkin aikana kaikki muut samat tiedot kuin ihmisen gepsin kanssa, mutta vain hevosen sykkeellä. Tämähän on ihan käsittämättömän kätevä laite varsinkin kisoissa, kun jo matkalla voi seurata sykettä, ja jo maaliin tullessa olla valmistautunut suoraan el. tarkastukseen menoon. Jos hevosen sykettä pystyy seuraamaan niin loppumatkasta voi vaikka ravailla enemmänkin jos hevosen syke on sallituissa rajoissa, tai sitten toisinpäin, eli kävellä pidempään jotta pääsisi nopeasti eläinlääkäritarkastukseen. Matkaratsatuksessahan pisteyttetään maaliintulijat( sekä hevosen kunnon että el. tarkastukseen tulemisen mukaan. Pisteitä saa mitä nopeammin on ilmoittautunut tarkastukseen. Jos esimerkiksi menee tarkastukseen alle 2 min maaliin saapumisen jälkeen saa 5 pistettä. Jos ilmoittautumiseen menee yli 11 min niin pisteitä ei enää saa yhtään, ja kaikkea tältä väliltä.

Hevosen sykemittari
Tässä vielä videota tuosta heppasykemittarin käytöstä, pitänee toivoa sitä sitten hammaskeijulta tai pääsiäsipupulta.


Sitten siirrytään pois heppajutuista ja mainitaa että anatomian tentti, joka oli tänään, tuntui menevän ihan hyvin. Ainakin jotaikin sain aikaan sydämmen ja munuiasten toiminnasta ja muistin kaikki tarvittavat luut ja lihakset. Huraa! Illalla mennäänkin katsomaan Oulun teatrialle Infected Mushroomia ja Pendulumia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti